ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Οι ομορφότερες παραλίες του νησιού είναι:

Άη Γιάννης
Βρίσκεται περίπου 6 χιλιόμετρα μακριά από τη Μύρινα, στους πρόποδες του παραδοσιακού χωριού του Κάσπακα. Διαθέτει σειρά από παραλίες  με βότσαλο αλλά και με άμμο. Δυο από αυτές είναι οργανωμένες ενώ υπάρχουν ήσυχα ταβερνάκια και μπαρ όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το φαγητό ή το ποτό του.

Αυλώνας
Πανέμορφη αμμώδης παραλία περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από τη Μύρινα. Στην μια άκρη της παραλίας βρίσκεται ένα από τα τρία μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού, που δίνει ζωή στον κόλπο με τα θαλάσσια σπορ που προσφέρει στους πελάτες του, χωρίς αυτό να επηρεάζει τους λουόμενους να απολαύσουν τη θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο με θέα τα «νησάκια» του Αυλώνα που αποτελούν σήμα κατατεθέν της παραλίας. 

Ρηχά Νερά
Η πιο πολυσύχναστη παραλία της Μύρινας, στην καρδιά της πόλης, είναι πλήρως οργανωμένη. Έχει πάρει το όνομά της από τα πολύ ρηχά νερά της. Στα ρηχά νερά υπάρχουν μπαρ καφετέριες και μπαρ που λειτουργούν από νωρίς το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

Ρωμαίικος Γιαλός
Μια όμορφη παραλία στους πρόποδες του Ενετικού Κάστρου της Μύρινας που συνδυάζει την ηρεμία και την κοσμικότητα. Δεν είναι οργανωμένη παραλία και μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του εκεί κατά τη διάρκεια της μέρας ενώ το βράδυ αποτελεί τον κύριο πόλο έλξης της πόλης καθώς στο δρόμο που περνάει δίπλα στην παραλία συγκεντρώνεται όλη η νυχτερινή ζωή της πόλης με πολλά μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες, πιτσαρίες αλλά και παιδικές χαρές.

Πλατύ
Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Μύρινα βρίσκεται μια από τις πιο πολυσύχναστες και πλήρως οργανωμένες παραλίες του νησιού με πολλές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται εκεί.

Θάνος
Η παραλία του Θάνους, μια επίσης οργανωμένη παραλία με πολλά beach bar, ταβέρνες, καφετέριες και θαλάσσια σπορ να συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος των επισκεπτών του νησιού αλλά και ντόπιους λουόμενους.

Εβγάτης
Η παραλία του Εβγάτη συνδυάζει το κοσμικό με το μοναχικό στοιχείο αφού στη μεγάλη έκταση της μπορεί κανείς να βρει οργανωμένα beach bar και ταβέρνες αλλά και μεγάλα κομμάτια της παραλίας που μπορεί ο λουόμενος να απολαύσει μόνος τα καταγάλανα και καθαρά νερά της. Η παραλία έχει πάρει το σήμα του ΕΟΤ ενώ διαθέτει πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα με Seatrac.

Γομάτι
Το Γομάτι είναι μια μεγάλη πανέμορφη αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά. Η παραλία είναι κατάλληλη για ιστιοπλοΐα και wind surfing όταν το επιτρέπει ο καιρός. στη μια άκρη της λειτουργεί μια ταβέρνα και στην άλλη άκρη λειτουργεί beach bar. Η παραλία βρίσκεται κοντά στις Αμμοθίνες, τη μικρή έρημο της Λήμνου. 

 

Χαβούλη
Μια πανέμορφη μικρή παραλία στο Νότιο τμήμα του νησιού με ήρεμα νερά αφού δεν πνέουν βόρειοι άνεμοι εκεί. Στην παραλία λειτουργεί beach bar.

Κέρος
Το Κέρος είναι μια μεγάλη σε έκταση παραλία που προσφέρεται για θαλάσσια σπορ όπως wind surfing και kite surfing καθώς φυσάει βόρειος άνεμος συχνά εκεί. Στην παραλία καταφθάνουν όλους τους θερινούς μήνες άνθρωποι από πολλά μέρη του κόσμου για να κάνουν θαλάσσια σπορ καθώς λειτουργούν εκεί επιχειρήσεις όπου μπορούν να ενοικιάσουν εξοπλισμό.

Μικρό και Μεγάλο Φαναράκι
Δυο πολύ δημοφιλείς παραλίες, σε απόσταση περίπου 4χλμ. από το Μούδρο. Το Μικρό Φαναράκι έχει μήκος μόλις 50μ. και διαθέτει beach volley και ξαπλώστρες ενώ το Μεγάλο Φαναράκι έχει μήκος μόλις 200μ. και λειτουργεί εκεί beach bar.